Naar hoofdinhoud

Line-up

Kraantje Pappie

21:00
Go-Tan Stage

‘Welkom in de feesttent!’ Als je dat hoort, weet je hoe laat het is. Tijd voor Kraantje Pappie op Drakenboot in Concert @ Drakenbootfestival! Met megahits als ‘Moment’ en ‘Drup’ én zijn kneiter fijne album ‘DADDY’ transformeert hij elke feest in een kolkende zee van confetti, zweet en moshpits. Wie is die grote Kraan fan hier?

Chef'Special

23:00
Go-Tan Stage

‘Amigo draken!’ Chef’Special komt naar Drakenboot in Concert @ Drakenbootfestival! En die gaan ze plat spelen, want deze vijfkoppige liveband weet wel hoe je een grandioos feest bouwt. Waar dan ook ter wereld. Opzwepend, maar ook klein en ingetogen. Eén ding is zeker: het was feest, als de cheffies zijn geweest!

Kris Kross Amsterdam

23:45
Lexman Stage

Helemaal uit je plaat? Dan moet je bij Kris Kross Amsterdam zijn! Dit DJ-trio keert clubs binnenstebuiten met een hele vette mix van de lekkerste hits van de laatste drie decennia in een elektro-jasje. Wat je kunt verwachten? Een onwijs feest met de dikste beats van gisteren en vandaag. Weken stond ‘Hij Is Van Mij’ feat Maan, Tabitha en Bizzey keihard bovenaan de hitlijsten. Check ze op Drakenboot in Concert @ Drakenbootfestival!

Suzan & Freek

19:00
Go-Tan Stage

Je hebt onder een steen geleefd als je nog nooit van deze draken hebt gehoord: Suzan & Freek. Bekend geworden door fantastische covers, maar hitmachines geworden door hun eigen liedjes. Monsterhits als ‘Blauwe Dag’ en ‘Als Het Avond Is’. Op 24 juni komen ze naar Drakenboot in Concert @ Drakenbootfestival! Met wie kom jij de longen uit je lijf zingen?

Son Mieux

20:00
Lexman Stage

Deze popband uit Den Haag stond in 2019 al op zaterdag op het Drakenbootpodium, ze zijn terug met nog meer altijd dansbare muziek met een verfijnde, emotionele lading. Met hun nieuwste singel "1992" is Son Mieux dit jaar goed goed begonnen. Was de vorig jaar uitgekomen ‘Luxury of Quarantine’ nog een melancholische ode aan de lockdown, met de nieuwe single kijkt het zestal terug naar de betere tijden uit hun jeugd toen ze nog met onschuldig optimisme naar de toekomst keken. Kun je wel wat positiviteit gebruiken? Met Son Mieux dans je de quarantaine lekker van je af!


Meau

18:00 - 19:00
Lexman Stage

'Dat heb jij gedaan', de single van de Utrechtse Meau schoot de hitlijsten in en staat al wekenlang op 1. Eerdere singles als 'Kalmte' en 'Afgesloten' werden al veelvuldig gedraaid op NPO Radio 2 en 3FM. Het zijn pure liedjes over dagelijkse onderwerpen als de liefde, terugkerende vragen en eenzaamheid. Dit jaar doet Meau haar eerste eigen clubtour en staat ze op grote festivals als Pinkpop en natuurlijk ook het Drakenbootfestival!

Bökkers

22:00 - 23:00
Lexman Stage

Bökkers is onvervalste rock ’n roll: AC/DC meets ZZ Top meets The Rolling Stones. Met nummers over drank, vrouwen en ander gespuis. En dat alles gezongen in hun moerstaal: het Sallandse dialect. Bereid je in ieder geval voor op een avond klasse muziek en een geweldig feest. De Bökkers in huis betekent spektakel in de keet! Een optreden van Bökkers staat garant voor spektakel: de planken krullen van het podium en de tap draait overuren. Met de energieke live shows weten ze altijd ‘onrust in de kudde’ te creëren en wordt het een groot feest!

Disco Snolly

20:00 - 00:00
Lexman Stage

De jaarlijkse Drakenbootparty in de grote festivaltent, dit jaar met Disco Snolly! Disco Snolly verrast met de grootste disco klassiekertjes, gemengd met wat 80’s, geserveerd met een house-sausje. Af en toe even met één been buiten het discoboekje, maar altijd swingend en héél dansbaar. Hét recept voor een energieke avond. Met wie ga jij smullen van deze disco-overload?

DJ Dinant van Tongeren

10:00 - 18:45
Go-Tan Stage

Zaterdag en zondag zorgt DJ Dinant van Tongeren voor heerlijke deuntjes vanaf de Go Tan Stage, waarbij jij overdag heerlijk kan genieten van de echte festivalsfeer.

FissABBAnd

20:45 - 21:45
Go-Tan Stage

Vele festivals en feesttenten speelden zijn helemaal kapot met maximaal feest meets ABBA! ‘Mama Mia, here I go again’, dat is wat je denkt terwijl je zwetend en schor terug naar de dansvloer rent. Tijdens deze absolute party komen de gaafste ABBA-songs voorbij, verpakt in een glitterende medley met energie, hits & muzikaliteit. Romantiek, herkenning en wat nostalgie maar vooral meebrullen dansen tot je “thank you fort he Music FIssABBAnd’ zingt. Geen stoffige coverband maar energieke Abba-medleys met sexappeal en pit!

Band With Benefits

22:15 - 23:45
Go-Tan Stage

Duik de nacht in met Band with Benefits! Deze jonge gasten trekken je hun wereld in met hits van de grootste dj’s en vele remixen van 80’s & pop classics. Met een arsenaal aan synthesizers, gitaren, beats en blaasinstrumenten laat deze live dance-act je alle hoeken van de kamer zien. Zing mee met ABBA, Queen en Beyoncé, dans met Martin Garrix en Goldband en laat je gaan op Dimitri Vegas & Like Mike, Faithless en The Opposites. Voel de energie, word betoverd door de show vol LED, neon en special effects en dans alsof er nooit meer een morgen komt!

Doe Maar Undercover

18:45 - 20:00
Go-Tan Stage

Doe Maar Undercover brengt een ode aan de legendarische band Doe Maar, met een eigenwijze show en een aaneenschakeling van hits die je waarschijnlijk allemaal kent. De band heeft menig festival in beweging gekregen, ze staat dit jaar voor de vierde keer op de Zwarte Cross en hebben mensen in vervoering gebracht van Vlieland tot Zeeland.

DJ Dinant van Tongeren

10:00 - 19:00
Go-Tan Stage

Zaterdag en zondag zorgt DJ Dinant van Tongeren voor heerlijke deuntjes vanaf de Go Tan Stage, waarbij jij overdag heerlijk kan genieten van de echte festivalsfeer.

Hermes House Band

15:30 - 16:45
Go-Tan Stage

Al meer dan 30 jaar speelt de Hermes House Band elke zaal plat en vandaag de dag staat de HHB nog steeds door heel Nederland en internationaal op het podium. Het succes blijft niet in de laatste plaats, omdat de studentenband door wisselt en daardoor altijd met een jonge en energieke lichting op het podium staat.

Stone Ledge

16:45 - 18:00
Lexman Stage

Deze Apeldoornse band brengt Funk, Groove and Fun naar de grote festivaltent, dat wordt gezellig op zondagmiddag!

Meggy V & Party Harry

19:30 - 20:30
Go-Tan Stage

Een groot feest als afsluiter van het Drakenbootfestival met Meggy V & Party Harry. Megan draait de allerbeste dance music “Ibiza Ushuaia Style”, gegarandeerd dansen geblazen en Party Harry zorgt voor de betere feesthits.