Naar hoofdinhoud

Line-up

Maan

18:10 - 19:00
Plato Stage

Wow, wat gaat ze hard! Maan brak in 2016 door toen ze The voice of Holland won. Kort daarna maakte ze ‘Perfect World’ met Hardwell en later scoorde ze samen met Ronnie Flex een grote hit met ‘Blijf bij mij’. Op dit moment staat ze al weken bovenaan de hitlijsten met ‘Hij is van mij’, samen met o.a. Kris Kross Amsterdam. Geen wonder dat ze vorige week werd bekroond als 'Beste zangeres van het Jaar' bij de 100% NL Awards!

Ronnie Flex & Deuxperience

21:00 - 22:00
Lexman Stage

Eén van de populairste artiesten van nu! De jury van de Edison Awards omschrijft hem als “het artistiek imponerende, uitgesproken boegbeeld van de succesvolle, nieuwe generatie hiphopartiesten”. Met zijn band Deuxperience stond hij al op Pinkpop en Lowlands. Hij heeft een gouden formule, waarbij hip hop, dance hall en pop samen komen en je niet meer stil kán staan!

De Dijk

22:45 - 00:00
Lexman Stage

'Mag het licht uit', 'Als ze er niet is', 'Bloedend hart' en 'Ik kan het niet alleen' zijn enkele van de vele hits van De Dijk, genoemd naar de Amsterdamse Zeedijk. De goede songs, met een mix van soul, blues, rock en chanson, én hun spetterende live-concerten zijn al sinds de jaren ’80 de basis van hun succes. Nog steeds spelen ze in uitverkochte zalen!

Kris Kross Amsterdam

23:45 - 00:45
Plato Stage

Helemaal uit je plaat? Dan moet je bij Kris Kross Amsterdam zijn! Dit DJ-trio keert clubs binnenstebuiten met een hele vette mix van de lekkerste hits van de laatste drie decennia in een elektro-jasje. Wat je kunt verwachten? Een onwijs feest met de dikste beats van gisteren en vandaag. Al weken staat ‘Hij Is Van Mij’ feat Maan, Tabitha en Bizzey keihard bovenaan de hitlijsten. Check ze op Drakenboot in Concert!

Waylon

19:00 - 20:00
Lexman Stage

Waylon is een muzikale held. En op 21 juni rockt hij op SMN Post Drakenboot in Concert! Hoog tijd ook, want de roots van deze wereldster liggen in hartje Apeldoorn. Een topartiest van eigen bodem dus. Bekend van megahits ‘Wicked Way’, ‘Calm after the Storm’ (met The Common Linnets) of het rockende gitaarnummer ‘Outlaw in ‘ Em’? Country, soul, funk, blues… Geef Waylon een gitaar en een microfoon en hij blaast je in één uithaal weg. Want stages afbreken of ontroeren staat op zijn lijf geschreven. Wie van je vrienden móet hierbij zijn?

Nielson

20:00 - 21:00
Plato Stage

Nielson is heet! Hij werd de grote winnaar van de Edisons en nam er 2 mee naar huis. Hij kreeg de 100% NL Award voor het beste Nederlandstalige album. Naast zijn muzikale succes, steelt hij ook nog eens de show in Wie is de Mol. Maar natuurlijk ken je ‘m vooral van z’n kneiter dikke hits als 'Beauty & The Brains', 'Sexy Als Ik Dans' en z’n nieuwste nummer 1-hit 'IJskoud'.

Diggy Dex

22:00 - 23:00
Plato Stage

Diggy Dex zette vorig jaar onze festivaltent he-le-maal op z’n kop. En weet je wat? Dit jaar gaat ie er gewoon nog een keer gruwelijk overheen. Ze noemen ‘m ook wel de chansonrapper, want eigenlijk vertelt hij mooie verhalen op lekkere hiphop. Na het succes van ‘Treur Niet (Ode Aan Het Leven)’ en ‘Ik Huil Alleen Bij Jou’, is er nu een nieuw album. 'Karavaan' heet ‘ie. Wat kun je verwachten? Denk hiphop, Franse popmuziek en verhalen die je meenemen op een reis zonder eindbestemming. Kom ‘m checken op SMN Post Drakenboot in Concert!

Bokoedro

20:30 - 21:00
Gigant Stage

Wie is op z’n 17e al een cultheld? Bokoedro! Een 17-jarige Schiedammer van Ghanese komaf en freshman aan de Herman Brood Academie, met een bijzondere passie voor Duiven en de Toekomst. Oktober 2017 dropte hij zijn eerste wapenfeit “Dure Ta$$” en daarna heeft hij op eigen kracht al flinke stappen weten te maken. Bokoedro is een bijzondere tiener, een tiener met een verhaal, een jongen die verslaafd is geboren, maar bezit over superkrachten!

Cry

22:00 - 22:30
Gigant Stage

Van stages (letterlijk) afbreken in een badjas op WOO HAH! tot het voorprogramma verzorgen van de uitverkochte tour van Jacin Trill en Bokoesam en Bhad Bhabie - Cry doet het allemaal. De 21-jarige Rotterdammer weet met zijn charisma en energie elk publiek met zich mee te krijgen op zijn energieke tracks.

jiri11

23:30 - 00:00
Gigant Stage

Creatieve duizendpoot, muzikant pur sang en vaandeldrager van ANBU – gaat solo verder met één grote ambitie: de wereld veroveren.

In de Venlose rapformatie ANBU verwierf hij bekendheid met hits als ‘Barkie Op Zak’ en ‘Glo’d Up’. Beide tracks werden ook geproduceerd door Jiri, net als het leeuwendeel van hun andere muziek.


Braderie

10:00 - 19:00

Kom vandaag en morgen naar de braderie aan het Kanaal Noord en ga op zoek naar de leukste spullen op het gebied van mode, beauty, lifestyle, speelgoed, tassen, woonaccessoires en nog veel meer! Je vindt de braderie aan de overkant van het festivalterrein waar je via één van de twee bruggen zo naartoe loopt.

Memphis Maniacs

22:45 - 00:00
Lexman Stage

Memphis Maniacs zijn de meesters van de mash-up. Deze helden spelen de meest onmogelijke combi's door én aan elkaar. Maak je klaar voor een verrassende show, bomvol muzikale hoogstandjes. Dat wordt brullen, gieren en stampen bij de Lexman Stage!

DJ Dinant van Tongeren

13:00 - 16:00
Lexman Stage


Dinant van Tongeren begon in zijn vroege jaren al met muziek produceren. Als een getalenteerde aanstaande DJ gaf hij de voorkeur aan hardstyle in combinatie met hardcore als hoofdstijl. In die tijd deelde hij het podium met de grootste ter wereld zoals Headhunterz, Crypsis, Angerfist en nog veel meer.
Tot op de dag van vandaag is Dinant Techno, of liever Funky Techno. Geïnspireerd door artiesten als Carl Cox en Joseph Capriati

Julian Jordan

22:30 - 00:00
SUF Stage

Deze rasechte Apeldoorner staat op festivals over de hele wereld en werkt samen met topartiesten. Wauw, wat gaat hij hard! Met knaltracks met Martin Garrix en héle vette solo’s. Futurehouse-achtig en melodisch, maar vooral snoeihard en heerlijk dansbaar. Dat wordt shuffelen en uit je bol gaan! Wie is klaar voor zijn hits?

Ooostblok

19:30 - 20:30
Lexman Stage

Acht robuuste kerels met een nog robuuster repertoire. Van Balkan tot Gyspy, traditioneel tot modern. Vorig jaar speelden ze al op vrijdagavond bij het Drakenbootfestival, op veler verzoek komen ze dit jaar terug. Hun missie: De tent afbreken!

Son Mieux

21:15 - 22:15
Lexman Stage

Son Mieux pakt je op en neemt je mee op reis door zijn wereld. Vreugde, plezier, pijn, angsten en misschien een verdwaald liefdesverhaal. Son Mieux schrijft zijn liedjes in het holst van de nacht en daarom klinkt zijn muziek zowel intiem als uitbundig. Gewelddadig tokkelend op zijn gitaren, bijgestaan door zijn naaste vrienden (op een bont palet aan instrumenten).

The Cool Quest

18:00 - 19:00
Lexman Stage

The Cool Quest is een Nederlandse band die meer dan 500 (festival)shows, veel airplay en verschillende awards op haar naam heeft staan. De bandleden ontmoetten elkaar min of meer bij toeval op een jamsessie in 2010. De samenwerking beviel zo goed dat ze besloten om officieel met elkaar te gaan samenwerken. Dit leidde tot hun debuutalbum ‘Funkin’ Badass’, dat in 2014 verscheen.

Thirty Dancing

20:00 - 00:00
Plato Stage

Speciaal voor alle gekke dertigers onder ons: Thirty Dancing. Je favoriete dansfeestje zet de Plato Stage volledig op z’n kop. De fijnste deuntjes van vroeger en nu én de gekste gadgets vliegen je om de oren. Met wie ga uit je plaat op je favoriete guilty pleasure hits?

Gado Gado

20:30 - 21:30
SUF Stage

Gado Gado bestaat uit Jasper Snijders en Gijs Winterink, beiden met Apeldoorns bloed. Gijs Winterink draaide eerder al zijn plaatjes in Café Jeroen, maar pakt nu groter uit. Met hete funky disco, hiphop, moombahton en house. Standje sambal en swingen dus!

Snelle

21:30 - 22:00
SUF Stage

Deze jonge rapper gaat als een sneltrein. Onlangs ontving hij een gouden plaat voor zijn track ‘Scars’ en bracht hij twee kneiterdikke albums uit. Heerlijk Hollands en dorps, maar tegelijkertijd stoer en grensverleggend. Dat wordt meebrullen, headbangen en rappen.

Stino

22:00 - 22:30
SUF Stage

Stino is geboren en getogen in Apeldoorn! Hij heeft overal in Nederland gedraaid en heeft ook buitenlandse boekingen op zijn naam staan. Tegenwoordig woont Stijn in Amsterdam waar hij voor Revealed werkt, maar voor SUF komt hij terug!

Eelke

13:00 - 14:00
Plato Stage

Eelke is de band van Eelke Ankersmit. Met zijn band creëert hij een eigen geluid dat zijn sterke en persoonlijke teksten ondersteunt en aanvult. Onafhankelijk en eigenwijs.

The Visual

15:00 - 16:00
Plato Stage

The Visual bestaat uit Anna van Rij (zang/ gitaar), Timon Persoon (toetsen/effecten) en Tim van Oosten (drums/percussie). De Amsterdamse band schrijft donkere romantische ballades met dreigende spanningsbogen en bevreemdende soundscapes.

Marike Jager

16:30 - 17:15
Lexman Stage

Marike Jager startte haar carrière met de talentprijs Grote Prijs van Nederland, terwijl haar platen vier nominaties haalden voor de prestigieuze Edison-muziekprijs. Als een veelgeprezen live-act kende ze verschillende uitverkochte club- en theatertours en speelde ze veel grote Nederlandse festivals, waarbij ze zich neerlegde bij duizenden muziekliefhebbers.

Broken Brass Ensemble

17:00 - 18:00
Plato Stage

Broken Brass Ensemble injecteert het traditionele New Orleans Brass met een mix van hiphop, funk, soul, dance, jazz (en nog veel meer) en zorgt voor een laaiend mengsel van energie. Ze brengen Brass naar een nieuw niveau en creëren een 2.1-versie van het levendige New Orleans-Brassgeluid.

Boxing Company

10:30 - 12:30
Lexman Stage

Maak je spieren los voor de drakenrace, samen met de warming up van TJ Boxing! Om 10:30, 11:30 en 12:30!

Opheus Theatertipi

15:00 - 19:00

In de theatertipi, omgetoverd tot een bruine kroeg, programmeert Theater Orpheus op zaterdag en zondag vier keer per dag de Silvesters Comedy Club.
Op zaterdag wisselen comedians Mark Waumans en Jeroen Leenders elkaar af op het podium.

Tijden: 15:00-15:30, 16:00-16:30, 17:30-18:00, 18:30-19:00

Braderie

10:00 - 19:00
Kanaal-Noord

Kom vandaag en morgen naar de braderie aan het Kanaal Noord en ga op zoek naar de leukste spullen op het gebied van mode, beauty, lifestyle, speelgoed, tassen, woonaccessoires en nog veel meer! Je vindt de braderie aan de overkant van het festivalterrein waar je via één van de twee bruggen zo naartoe loopt.

DJ Dinant van Tongeren

11:00 - 12:30
Lexman Stage

Dinant van Tongeren begon in zijn vroege jaren al met muziek produceren. Als een getalenteerde aanstaande DJ gaf hij de voorkeur aan hardstyle in combinatie met hardcore als hoofdstijl. In die tijd deelde hij het podium met de grootste ter wereld zoals Headhunterz, Crypsis, Angerfist en nog veel meer.
Tot op de dag van vandaag is Dinant Techno, of liever Funky Techno. Geïnspireerd door artiesten als Carl Cox en Joseph Capriati

A Mili

15:00 - 16:00
Plato Stage

A Mili is vuur. Als zij en haar band het podium betreden ben je binnen enkele seconden om. De mix van soul, funk, urban en hiphop zorgt ervoor dat je onmogelijk stil kunt blijven staan, en met haar weergaloze performance en ijzersterke teksten pakt ze je aandacht!

Drunken Dolly

17:00 - 18:00
Plato Stage

Drunken Dolly en alcohol, ze zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Ze zouden hun eigen tenen nog amputeren om dichter bij de bar te kunnen staan.

Op hun nieuwe EP, wordt hun liefde voor feesten en alcohol nogmaals goed bezongen en zorgen ze ervoor dat je onmogelijk stil kan blijven staan.

Wieke Philine

12:30 - 14:00
Lexman Stage

Wieke Philine (14 jaar) is een van Nederland’s nieuwste zangeres, actrice en influencer gericht op de jongeren doelgroep. Ze is bekend van haar deelname aan het Junior Songfestival in 2017 en de serie de Eindmusical van de AVROTROS.

The Teenz

12:30 - 14:00
Lexman Stage

Wij zijn zes brutale, eigenwijze, maar super talentvolle tieners. In ons leven draait het om muziek, muziek maken, dansen en entertainen, dat is wat wij het liefste doen! Met z’n zessen zijn wij dé popgroep voor en door tieners waar jullie op hebben gewacht. Waar wij ook komen, een feestje is het gegarandeerd!

Mylene & Rosanne

12:30 - 14:00
Lexman Stage

Mylène en Rosanne (19) zijn een eeneiige tweeling en echte alleskunners. Zij zingen, dansen, acteren en presenteren en begonnen hun muzikale carrière al op 8 jarige leeftijd. .

REMIX

12:30 - 14:00
Lexman Stage

Wij zijn REMIX, een nieuwe Nederlandse girlgroup (13 t/m 15 jaar) bekend van onze deelname aan het Junior Songfestival in 2018. Met het optreden van de eerste single “What Girls Do” stonden we een week lang trending op YouTube.

YVI

13:00 - 14:00
Plato Stage

In zijn eentje of met complete band zet YVI het ego opzij, waardoor pure, ontwapenende eerlijkheid overblijft. YVI schrijft verhalende, melancholische, maar troostende songs over onzekerheid, twijfel en verdriet. Zijn stem en liedjes doen denken aan Damien Rice en Glen Hansard, terwijl in de band-arrangementen de invloeden te horen zijn van Bon Iver en Elbow.

Hermes House Band

14:30 - 17:00
Lexman Stage

Al meer dan 30 jaar speelt de Hermes House Band elke zaal plat en vandaag de dag staat de HHB nog steeds door heel Nederland en internationaal op het podium. Het succes blijft niet in de laatste plaats, omdat de studentenband door wisselt en daardoor altijd met een jonge en energieke lichting op het podium staat.

Orpheus Theatertipi

13:00 - 16:30
Orpheus Theatertipi

In de theatertipi, omgetoverd tot een bruine kroeg, programmeert Theater Orpheus op zaterdag en zondag vier keer per dag de Silvesters Comedy Club.
Op zondag wisselen comedians Nabil Aoulad Ayad en Roel C. Verburg elkaar af op het podium.

De veelzijdigheid van Nabil Aoulad Ayad (acteur, pianist, grappenmaker, danser) toonde hij in 2015 als finalist bij het Leids Cabaretfestival.

Roel C. Verburg is 1 van de weinige Nederlanders die stand-up comedy combineren met muziek; en waar bij de meeste cabaretiers de liedjes vaak een rustpunt vormen, gaan bij Roel de grappen (ook in zijn liedjes) in hoog tempo door.

Tijden: 13:00-13:30, 14:00-14:30, 15:30-16:00, 16:30-17:00

Tim Akkerman & The IVY League

17:30 - 18:30
Lexman Stage

Tim Akkerman maakt al 20 jaar muziek. Wie zijn nieuwe plaat Lions Don't Cry hoort, meent waarschijnlijk dat hij terug is naar waar hij begon: het is een rockplaat van jewelste die doet denken aan zijn tijd als frontman van Di-rect. Daarnaast laat hij zijn liefde voor Bruce en Pearl Jam voor zich spreken en schreef tien nummers die recht uit het hart kwamen.

Meneer van Zanten

19:00 - 20:00
Lexman Stage

Een band waar genoeg over te vertellen valt. Dat kan ook niet anders, want meneer van Zanten draait inmiddels al ruim tien jaar mee. Vijf muzikanten die weten waar ze het over hebben en die alleen maar eigen nummers spelen. Nummers in de genre "Nederlandstalige rock", dat wel.

Boxing Company

11:00 - 12:00
Lexman Stage

Maak je spieren los voor de drakenrace, samen met de warming up van TJ Boxing! Om 11:00 en 12:00!

Bij welke artiest sta jij vooraan?

Tickets & munten