Naar hoofdinhoud
 1. Home
 2. Contact
 3. Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen

Editie 2021 afgelast - opties voor je ticket(s)

 • Ik heb tickets gekocht voor Drakenboot in Concert 2020/2021. Wat zijn mijn opties?

  Alle ticketkopers ontvangen op 15 september 2021 en email met een persoonlijke code om een keus te maken uit de onderstaande opties voor je ticket(s). Heb je geen email ontvangen? Check dan even je spambox!
  Je kunt je keus tot 1 oktober a.s. via de buttons in je mail kenbaar maken. Maak je géén keus, dan wordt je ticket automatisch voor je omgezet naar de nieuwe datum. Dat is makkelijk!

  1. Bewaar je ticket voor volgend jaar

  Je ticket voor 'Centraal Beheer Drakenboot in Concert' blijft gewoon geldig voor de nieuwe datum, vrijdag 24 juni 2022. Wel zo fijn, want de tickets waren bijna uitverkocht. Maar dan heb jij ze mooi alvast in the pocket!

  Uiterlijk 1 januari 2022 ontvangt iedereen die zijn ticket(s) bewaart, een nieuw ticket per mail, zodat je die opnieuw kunt uploaden in de Wallet op je smartphone. Want in je Wallet zijn de oude tickets vanwege de oude datum niet meer bruikbaar. Maak je geen gebruik van je Wallet? De barcodes blijven gelijk, dus het maakt niet uit of je dan het PFD- of E-ticket uit 2020, 2021 of 2022 laat scannen bij de ingang.

  2. Doneer je ticket en help het Drakenbootfestival

  Je doneert je kaartje van dit jaar (geheel of deels) aan het festival, en koopt een nieuw kaartje voor het concert. Jouw ticket voor 2020/2021 wordt ongeldig gemaakt, je kunt een nieuw ticket voor 2022 in de ticketshop op onze website bestellen (die zijn nu al verkrijgbaar!). Wacht daar niet te lang mee, want de tickets zijn bijna uitverkocht. Hiermee help je écht ons Apeldoornse festival!

  Je kunt ook een zelfgekozen deel van je ticketbedrag doneren, dan wordt het andere deel uiterlijk 1 november teruggestort.

  3. Refund aanvragen

  Kun je niet op de nieuwe datum, of wil je om andere redenen je ticket annuleren? Dan heb je het recht om je geld terug te vragen. Je kunt dit tot uiterlijk 1 oktober a.s. aanvragen via onderstaande button. We streven ernaar om de terugbetaling dan voor 1 november te doen. Let op: de tickets voor 2022 zijn bijna uitverkocht. De kans is groot dat je volgend jaar géén nieuw ticket meer kunt bemachtigen!

  Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van het bedrag terug te vragen, en zo met het andere deel het Drakenbootfestival toch een steuntje in de rug te geven. Want alle hulp is méér dan welkom!

 • Ik heb niet de goede keus aangevinkt, kan die nog veranderd worden?

  Geen probleem! Je kunt tot 1 oktober 2021 je keus nog aanpassen. Met de link in de nieuwsbrief kun je opnieuw naar het keuzeformulier, en alsnog een andere keus aanvinken.

  De laatst ingevoerde keus zal gebruikt worden.

 • Ik zie niet alle tickets via mijn persoonlijke code, hoe kan ik daar mijn keus voor aangeven?

  Zie je niet je volledige bestelling, wanneer je op de button in jouw persoonlijke nieuwsbrief klikt? Dat zou kunnen voorkomen als je meerdere/aparte bestellingen hebt gedaan met hetzelfde mailadres.

  Als je je tickets wilt bewaren, is er niets aan de hand. Alle tickets worden automatisch geldig gemaakt voor de nieuwe datum.

  Wil je kiezen voor doneren/annuleren? Stuur ons dan even een mailtje, dan sturen we jou de codes van de andere tickets uit je bestelling toe.

 • Zijn mijn tickets van 2020/2021 volgend jaar nog geldig?

  Je ticket voor 'Centraal Beheer Drakenboot in Concert' is automatisch geldig voor de nieuwe datum: 24 juni 2022. Wel zo lekker, want de tickets waren bijna uitverkocht!

  Iedereen die zijn ticket(s) bewaart, ontvangt uiterlijk 1 januari 2022 een nieuw ticket per mail, zodat je die opnieuw kunt uploaden in de Wallet op je smartphone. Want in je Wallet zijn de oude tickets vanwege de oude datum niet meer bruikbaar.

  Maak je geen gebruik van je Wallet? De barcodes blijven gelijk, dus het maakt niet uit of je dan het PFD- of E-ticket uit 2020, 2021 of 2022 laat scannen bij de ingang. Let op: de barcodes zijn identiek, er kan er natuurlijk maar 1 gescand worden voor toegang.

 • Ik wil mijn ticket bewaren voor de nieuwe datum, maar ik ben hem kwijt, wat nu?

  Geen paniek! Uiterlijk 1 januari 2022 ontvangt iedereen die zijn ticket(s) bewaart, een nieuw ticket per mail, zodat je die opnieuw kunt uploaden in de Wallet op je smartphone. Want in je Wallet zijn de oude tickets vanwege de oude datum niet meer bruikbaar.

  Maak je geen gebruik van je Wallet? De barcodes blijven gelijk, dus het maakt niet uit of je dan het PFD- of E-ticket uit 2020, 2021 of 2022 laat scannen bij de ingang.

 • Kan ik het geld van mijn ticket(s) terugkrijgen?

  Kun je niet op de nieuwe datum, of wil je om andere redenen je ticket annuleren? Dan heb je het recht om je geld terug te vragen. Je kunt dit tot uiterlijk 1 oktober a.s. aanvragen.

  Alle ticketkopers ontvangen op 15 september 2021 een persoonlijke mail/nieuwsbrief met de uitleg hierover. We streven ernaar om de terugbetaling dan voor 1 november te doen.

  Het ticketbedrag wordt teruggestort. De servicekosten worden niet gerestitueerd, hiermee worden de bank/transactiekosten van jouw bestelling en van de restitutie voldaan.

  Let op: de tickets voor 2022 zijn bijna uitverkocht. De kans is groot dat je volgend jaar géén nieuw ticket meer kunt bemachtigen!

  Je kunt er ook voor kiezen om een gedeelte van het bedrag terug te vragen, en zo met het andere deel het Drakenbootfestival toch een steuntje in de rug te geven. Want alle hulp is méér dan welkom!

  Heb je de mail op 15 september niet ontvangen? Check dan even je spambox. Ook daar geen bericht te zien? Stuur ons dan even een email.

 • Ik had een Kids-Ticket voor 2020/2021, maar ben in juni 2022 geen 14 jaar meer, wat nu?

  Geen probleem. Als je een 2020/2021 Kids Ticket hebt, omdat je toen 14 jaar zou zijn, dan blijft die nog gewoon geldig voor de nieuwe datum in 2022 als je intussen 15 (of zelfs 16) bent geworden. Neem wel even een legitimatiebewijs mee naar het concert zodat dit gecheckt kan worden!

 • Ik had mijn ticket uit 2020/2021 al in mijn Wallet gezet, is die nog geldig?

  Omdat de datum in 2020/2021 al achter de rug is, is het ticket dat al in je Wallet staat niet meer actief. Je e-ticket of geprinte ticket is wel gewoon geldig.

  Uiterlijk 1 januari 2022 ontvangt iedereen die zijn ticket(s) bewaart, een nieuw ticket per mail, zodat je die opnieuw kunt uploaden in de Wallet op je smartphone.

  Maak je geen gebruik van je Wallet? De barcodes blijven gelijk, dus het maakt niet uit of je dan het PFD- of E-ticket uit 2020, 2021 of 2022 laat scannen bij de ingang. Uiteraard kan elke code maar 1x gescand worden voor toegang.

 • Kan ik Drakenbootfestival helpen met een donatie?

  Het Drakenbootfestival wordt al 2 jaar hard geraakt door alle coronamaatregelen. Wil je helpen om van de 16de editie van Drakenbootfestival weer zo'n mooi feest te maken? Doneer dan je ticket aan het festival! Jouw ticket voor 2020/2021 wordt dan ongeldig gemaakt en je kunt een nieuw ticket voor 2022 in de ticketshop op onze website bestellen (deze zijn nú al te bestellen, wacht alleen niet te lang want ze zijn bijna uitverkocht). Een ander, zelfgekozen bedrag doneren mag natuurlijk ook. Hiermee steun je écht ons Apeldoornse festival!

 • Blijft de line-up wel hetzelfde volgend jaar?

  We proberen om het hele programma weer zoveel mogelijk mee te schuiven naar de nieuwe datum. De boekers buigen zich momenteel over de agenda's van alle bands. Dat heeft alleen wel wat tijd nodig. Eén ding is al wel zeker: het wordt in elk geval weer grandioos vlammen!

 • Hoe zit het met mijn deelname aan de drakenbootrace?

  Heb je je ingeschreven met een team voor de Drakenbootrace? Jullie plek schuiven we gewoon weer mee naar de nieuwe datum in juni 2022. Wel zo lekker, want de race zat al helemaal vol. Als in juni dan eindelijk het startschot klinkt, is jouw team er in elk geval bij!

  Wil je je deelname liever annuleren? Dat kan natuurlijk ook. Geef dat dan uiterlijk 1 oktober bij ons aan, dan kan dat kosteloos. Na 1 oktober worden eventueel vrijgekomen plekken voor 2022 vrijgegeven voor andere teams.

  De contactpersonen van alle teams hebben 13-08-2021 ook persoonlijk bericht met deze informatie ontvangen. Geen mail ontvangen? Check dan ook je spambox even en zet Drakenbootfestival in je contactenlijst, zodat je onze updates niet mist!

 • Waarom is editie 2021 afgelast?

  Tijdens de persconferentie op 13 augustus werd bekendgemaakt dat evenementen zónder vaste zitplaats tot minstens half september alleen voor maximaal 750 personen georganiseerd mogen worden. Dat betekent dat het Drakenbootfestival, met meer dan 10.000 bezoekers per dag, ook dit jaar helaas niet door kan gaan.

  Goed nieuws: het einde van alle coronamaatregelen is in zicht. We hebben daarom meteen een nieuwe datum geprikt: 24-25-26 juni 2022. Graag tot volgend jaar dus, en dan echt!!

Tickets & munten

 • Ik ben mijn ticket kwijt, wat moet ik doen?

  Geen probleem, je kunt de tickets opnieuw laten versturen. Vul op dit formulier het factuurnummer en het e-mailadres in waarop de tickets zijn besteld, en de tickets worden direct opnieuw naar je verstuurd!

  Bij 'website' kun je 'apeldoorn' invullen. Het factuurnummer vind je op de factuur die bij je bestelling in een aparte mail is meegestuurd.

  Zie je de mail niet binnen enkele minuten? check dan ook even je spambox, soms komt onze mail daar in terecht.

  Heb je het factuurnummer ook niet meer? Vraag deze dan per email bij ons op.

 • Kan ik de barcode van mijn ticket ook vanaf mijn telefoon laten scannen?

  Ja, als de barcode goed leesbaar is dan kan dat. Of gebruik het speciale mobiele ticket dat automatisch bij je bestelling wordt meegezonden!

 • Voor wie zijn de kinderkaartjes?

  De kinderkaartjes voor het concert op vrijdag zijn voor kinderen t/m 14 jaar. Legitimatie bij de entree is verplicht.

 • Ik heb een Kids Ticket voor 2020/2021, maar ben dit jaar 15. Wat nu?

  Geen probleem. Als je een 2020/2021 Kids Ticket hebt, omdat je toen 14 jaar zou zijn, dan blijft die nog gewoon geldig voor de nieuwe datum in 2022 als je intussen 15 (of zelfs 16) bent geworden. Neem wel even een legitimatiebewijs mee naar het concert zodat dit gecheckt kan worden!

 • De kinderkaartjes zijn uitverkocht, mag mijn kind toch naar het concert?

  Jazeker! Kinderen mogen ook met een gewoon ticket naar het concert. Alleen geldt dan het reguliere tarief. Er is een beperkt aantal kinderkaartjes met korting beschikbaar.

 • Ik ben mijn ticket van 2020/2021 kwijt

  Geen paniek! Uiterlijk 1 januari 2022 ontvangt iedereen die zijn ticket(s) bewaart, een nieuw ticket per mail, zodat je die opnieuw kunt uploaden in de Wallet op je smartphone. Want in je Wallet zijn de oude tickets vanwege de oude datum niet meer bruikbaar.

  Maak je geen gebruik van je Wallet? De barcodes blijven gelijk, dus het maakt niet uit of je dan het PFD- of E-ticket uit 2020, 2021 of 2022 laat scannen bij de ingang.

 • Kan ik met pin/cash betalen?

  Ja, bij de muntautomaten kan met pin en cash betaald worden. De munten kunnen in eenheden van 4 stuks gekocht worden.

 • Waar kan ik munten kopen?

  Munten kan je hier kopen

Drakenbootrace

Over het Drakenbootfestival

 • Wat is Drakenbootfestival?

  Drakenbootfestival is het allerleukste familiefestival van Apeldoorn. Op vrijdag 21 juni trappen we af met SMN Drakenboot in Concert, een groots muziekspektakel met live bands en dance-acts van formaat. Op zaterdag en zondag klinkt het startschot van de drakenbootracen en kun je eindeloos struinen langs alle creatieve tentjes en bandjes.

 • Wat zijn de openingstijden?

  Op vrijdag opent het festival om 17.00 uur, om 01.00 sluiten we. Op zaterdag is het festival open van 10.00-24.00 uur. Op zondag van 10.00-21.00 uur.

 • Voor welke leeftijden is het Drakenbootfestival?

  Voor alle leeftijden! Van jong tot oud. Op zaterdag en zondag is er een speciaal kinderprogramma, in het Drakenland. Ook bij het openingsconcert op vrijdagavond zijn kinderen van harte welkom om een dansje te wagen.

 • Waar vind ik de huisregels?

  Om voor iedereen het bezoek aan het Drakenbootfestival een leuke dag te laten zijn, gelden een aantal “huisregels” op het hele festivalterrein. U leest ze hier: Huisregels.

Faciliteiten & regels

 • Mag ik eigen eten en drinken meenemen op het festivalterrein?

  Nee, het is niet toegestaan om eten, drinken, koelboxen etc. mee te nemen. Er zijn diverse barren en foodtrucks waar een groot assortiment verkrijgbaar is. Uitzondering: babyvoeding en dieetvoeding is wel toegestaan.

 • Mag ik reclame ophangen of flyers e.d. uitdelen?

  Nee, dat is niet toegestaan. Op aanvraag bij de organisatie kan tegen een promotievergoeding een vergunning worden aangevraagd.

 • Mag ik een paraplu het terrein opnemen?

  Op vrijdagavond en zaterdagavond mogen paraplus niet mee het terrein op. Ze zullen door de beveiliging worden ingenomen bij de entree. Mocht het regenen, zorg dan voor een poncho. Deze zijn ook op het festivalterrein verkrijgbaar bij de infobalie en barren.

 • Waar kan ik invalidetoiletten vinden op het festivalterrein?
 • Zijn er kluisjes aanwezig?

  Er zijn alleen enkele kluisjes bij de ingang van de steiger bij de drakenbootrace. Daar kunnen teams tijdens hun drakenbootrace hun waardevolle spullen in bewaren, zodat er niets in het water kan vallen.

 • Waar kan ik terecht voor gevonden voorwerpen?

  Tijdens het festival worden deze verzameld bij de infobalie. Na het festival kun je een mailtje sturen met je gegevens, dan kijken wij of we nog iets vinden bij de afbouw.

 • Is er EHBO aanwezig op het terrein?

  We hebben twee EHBO-posten van het Rode Kruis op ons festivalterrein. Ook loopt er nog een team hulpverleners. Maar houd elkaar ook een beetje in de gaten. Zie je iemand die hulp nodig heeft, contact direct een beveiliger of medewerker.

 • Is er een babyruimte op het festivalterrein?

  We hebben een speciale babyroom op het terrein. Hier kun je babyvoeding opwarmen, een luier verschonen of in alle rust je kindje voeden.

 • Zijn jullie voorbereid op alle weersomstandigheden?

  Zeker! We hopen natuurlijk op een lekker zonnetje, maar ook bij regen of kou gaat Drakenbootfestival gewoon door. We kunnen namelijk eenvoudig verschillende delen van het terrein overdekken. Onweert het? Dan leggen we de drakenbootraces en de concerten (tijdelijk) stil. Want veiligheid voorop. Maar kom zelf ook voorbereidt: neem zonnebrandcrème, regenkleding of een warme trui mee.

 • Waar ga ik naartoe als ik mijn kind kwijt ben?

  Kijk eerst zelf goed om je heen en spreek dan een beveiliger of medewerker aan. De omroeper roept de vermissing om. Zo proberen we samen je kind zo snel mogelijk te vinden. Tip: schrijf voor vertrek de naam en jouw telefoonnummer op de onderarm van je zoon of dochter of doe een armbandje met deze gegevens om.

Overig

 • Mag ik reclame ophangen of flyers e.d. uitdelen?

  Nee, dat is niet toegestaan. Op aanvraag bij de organisatie kan je tegen een promotievergoeding een vergunning aanvragen. Flyer je zonder vergunning? Dan word je verwijderd door de beveiliging en ontvang je na afloop de factuur.

 • Mag ik mijn professionele camera meenemen op het terrein?

  Alleen geaccrediteerde persfotografen mogen professionele camera’s en filmapparatuur meenemen om opnamen te maken van de artiesten en de rest van het festival. Op de muziek en optredens van de artiesten is het beeld- en geluidsrecht van toepassing. Daarom mag je geen bewegende beeld- en geluidsopnames maken. Een kleinbeeld fotocamera is wel toegestaan.