Naar hoofdinhoud
Drakenboot-varen
  1. Home
  2. Race
  3. Info voor teams

Info voor teams

Gaat jouw team de stijd aan tijdens de Drakenbootrace? Een goede voorbereiding is het halve werk. Tijd voor wat huiswerk en tips, voordat jullie de boot in stappen:

Blijf op de hoogte via Drakentijd

Ben jij ook zo benieuwd naar al tussenstanden en uitslagen? Volg dan www.drakentijd.nl op de voet voor alle actuele info over de drakenbootraces.

Teamlijst & bootindeling

Jullie gaan natuurlijk voor de beste indeling op de boot. Download hier de teamlijst en bootindeling en lever deze voor de eerste wedstrijd ingevuld in bij de Infostand. Een handig hulpmiddel om te bepalen wat de beste, gelijkmatige en stabielste verdeling is.

Tips & instructies

Een goede voorbereiding is het halve werk. Bekijk dus snel de handige tips en instructies van de stuurmannen en de checklist veilig varen. Kijk met het team ook gelijk naar de korte en duidelijke instructiefilm. En dan staat niets jullie meer in de weg om zo snel mogelijk de finish te halen!

Inschrijven, sponsoren en prijzen

Zie jij het wel zitten om te sponsoren, denk je na over deelnemen aan de race of ben je benieuwd naar alle mogelijkheden en niet te vergeten de prijzen? Kijk dan hier voor meer informatie!

Prijzen & Waxx award

Voor de snelste teams is er natuurlijk de eeuwige roem, maar er staan nog meer leuke prijzen, fonkelende medailles en een mooie wisselbeker klaar voor een plekje in de prijzenkast. En dat is niet alles! Want het team dat alles uit de kast heeft getrokken voor de meest bijzondere outfit, wint de felbegeerde Waxx Award!

Wedstrijdschema

Dolgraag weten wie de tegenstander is en hoe laat jullie aan de groepsyell moeten beginnen? In aanloop naar het Drakenbootfestival delen we de wedstrijdschema's op onze site.

Eigen consumpties

Het meebrengen van eigen consumpties naar het festivalterrein is niet toegestaan.

Munten

Betalen tijdens het festival is super simpel. Dat doe je bij de barren en foodtrucks met de Drakenboot consumptiemunt. Je koopt ze met pin of briefgeld bij de muntautomaten op het terrein. Bedrijventeams kunnen hier van tevoren munten bestellen.

Promotie bedrijven

Wil jij een promotieactie doen tijdens het festival? Denk aan flyeren, eigen meubilair meenemen of iets compleet anders? Er is best wat mogelijk! Maar is er altijd een promotievergunning voor nodig. Die draag je tijdens het festival goed zichtbaar bij jou, zodat ook de beveiliging weet wat de afspraken zijn. Natuurlijk maken we ook afspraken over de logistiek. Vraag de vergunning hier aan!

Deelnemerstent zondag

Er zijn verschillende bedrijven die op zaterdag hun eigen deelnemerstent op het hoofdterrein hebben staan. Elke tent die op zondag niet meer gebruikt wordt, wordt op zondag gratis beschikbaar gesteld aan teams die op zondag meedoen aan een drakenbootrace. Let op! Reserveren kan niet, dus wie het eerste komt, wie het eerste maalt. Het meenemen van je eigen (party)tent mag helaas niet, vanwege de veiligheidseisen.

Reglementen