Naar hoofdinhoud
Voor-bezoekers
  1. Home
  2. Info
  3. Voor bezoekers

Voor bezoekers

Openingstijden

Vrijdag 21 juni: DrakenPop, 17:00-01:00 uur (tickets, UITVERKOCHT)

Zaterdag 22 juni: 10:00-24:00 uur (gratis toegang)

Zondag 23 juni: 10:00-21:00 uur (gratis toegang)

Huisregels

Een leuke dag voor iedereen! Daar gaan we voor tijdens het Drakenbootfestival. Iets dat ook zeker gaat lukken als iedereen zich netjes aan de ‘huisregels’ houdt die op het festivalterrein geldig zijn. Jij toch ook? Lees de huisregels hier.

Consumptiemunten

Bij Het Drakenbootfestival betaal je je hapjes en drankjes met de Drakenboot munt. Deze zijn met pin en cash verkrijgbaar bij de hoofdingang van het festivalterrein. Alleen de munten van dit jaar zijn geldig, en vanwege fraudegevoeligheid kun je munten niet meer inwisselen voor contanten. Dus maak je aangeschafte munten zoveel mogelijk op! Ze blijven het hele weekend geldig. Go snacks!

Geen eigen eten/drinken mee

Helaas pindakaas. Het meenemen van eten en drinken naar het festivalterrein is niet toegestaan, natuurlijk uitgezonderd baby-/dieetvoeding. Op het festivalterrein zijn er meerdere barren en foodtrucks waar je heerlijk eten en drinken kunt kopen.

Geen glas & blik

Op het festivalterrein schenken we jouw drankjes altijd in plastic. Glas en blik zijn niet welkom op het festivalterrein.

Geen paraplu's

Laat je paraplu lekker thuis. Want op vrijdag- en zaterdagavond mogen paraplu’s het festivalterrein niet op. Heb je er toch eentje bij je? Dan wordt deze bij de entree ingenomen en als je naar huis gaat, mag hij weer opgehaald worden. Dit is op eigen risico, er wordt niet gecontroleerd.

Gevonden voorwerpen

Ben je iets kwijt of heb je iets gevonden? Kom naar het Informatiepunt en word herenigd met je spullen! Kom je er thuis achter dat je iets kwijt bent? Kom dan gerust maandag/dinsdag bij de afbouw even kijken tussen de gevonden voorwerpen. Of mail naar de organisatie en haal je spullen voor 10 juli op. Daarna brengen we de waardevolle voorwerpen naar de afdeling Gevonden Voorwerpen op het hoofdbureau van de politie.

Babyroom

Ook aan de kleintjes is gedacht! Wil je babyvoeding opwarmen, een luier verschonen of in alle rust je kindje voeden? Kom dan naar de speciale babyroom op het festivalterrein.

Kind/ouders kwijt?

Een kind kwijtraken wil geen enkele ouder! Gebeurt het toch, loop dan niet direct weg en kijk goed om je heen. Geen kind in zicht? Geef de vermissing dan door aan de beveiligers of medewerkers. De omroeper zal de vermissing omroepen. Zo proberen we samen je kind zo snel mogelijk te vinden. Tip: schrijf voor vertrek de naam en een telefoonnummer op de onderarm van de kinderen of doe een armbandje met de gegevens om!

Weer of geen weer

We kunnen een hoop, maar op het weer hebben we helaas geen invloed. Maar wees niet bang! Ook bij regen of kou gaat het Drakenbootfestival gewoon door, dan overdekken we grote delen van het terrein. Onweert het? Dan leggen we de drakenbootraces en de concerten (tijdelijk) stil, vanwege de veiligheid.

De organisatie is niet verantwoordelijk voor de weersomstandigheden. Dus kom voorbereid! Neem zonnebrandcrème, regenkleding of een warme trui mee.

Fotograferen

Op de muziek en optredens van de artiesten tijdens het Drakenbootfestival is het beeld- en geluidsrecht van toepassing. Daarom mag je geen bewegende beeld- en geluidsopnames maken. Een kleinbeeld fotocamera is wel toegestaan. Alleen geaccrediteerde persfotografen mogen professionele camera’s en filmapparatuur meenemen om opnamen maken tijdens het festival en van de concerten.

Flyeren

Plannen om flyers of samples op het festivalterrein of in de directe omgeving uit te delen? Leuk idee! Maar vraag eerst schriftelijk toestemming bij de organisatie. Flyer je illegaal? Dan word je verwijderd door de beveiliging en ontvang je na afloop de factuur.

Wildplassen

Toiletteren was nooit zo makkelijk met al die festivaltoiletten verspreid over het terrein. Ook aan de mindervalide is uiteraard gedacht. En omdat we de groenvoorziening graag netjes willen houden is wildplassen natuurlijk niet toegestaan! De politie houdt ook een oogje in het zijl, dus gebruik netjes de toiletten en riskeer geen boete.

EHBO

Veiligheid voor alles! Daarom zijn er twee EHBO-posten van het Rode Kruis op het festivalterrein. Ook loopt er een team hulpverleners rond. Zie je bezoekers die hulp nodig hebben? Waarschuw dan direct de beveiliging of medewerkers. Zij hebben direct contact met de EHBO.

Openbare orde en veiligheid

Drakenbootfestival werkt nauw samen met de beveiliging, gemeente en politie om jou zo veilig mogelijk te laten voelen met zichtbare en onzichtbare maatregelen. Maar met 50.000 bezoekers hebben wij ook jouw hulp nodig. Houd je aan de regels en zie je iets dat niet door de beugel kan? Meld dit dan bij de security of medewerkers. Samen gaan we voor een gezellig Drakenbootfestival!

Geen gevaarlijke voorwerpen

Voor de meeste bezoekers is het logisch, maar we zeggen het toch maar even; het meenemen van slag-, steek- of vuurwapens of voorwerpen die daarop lijken (zakmessen, schroevendraaiers, leathermans en kurkentrekkers) zijn ten strengste verboden. Al dit soort voorwerpen worden in beslag genomen en krijg je niet meer terug. Heb je slag-, steek- of vuurwapens bij je? Dan dragen we je over aan de politie.

Alcohol- en drugsgebruik

Op en rondom het festivalterrein is de Nederlandse wetgeving rondom het gebruik van en de handel in drank en drugs van toepassing. Dat betekent dat er alleen op het festivalterrein alcohol mag worden gedronken. Uiteraard is handel in alcohol en drugs ten strengste verboden. Daar wordt op gecontroleerd. Ben je in overtreding? Dan word je van het terrein verwijderd en overgedragen aan de politie.