Naar hoofdinhoud
Headerafbeelding-Overdrakenboot
  1. Home
  2. Info
  3. Over Drakenbootfestival

Over Drakenbootfestival

Drakenbootfestival is een spetterende gezinsfestival, met geweldige activiteiten voor jong en oud, een heel weekend lang. Zodra de eerste zomerse zonnestralen zijn gespot, toveren wij het Apeldoornse Zwitsalpark én Kanaal om tot een waanzinnig festivalterrein. Feest op vrijdagavond mee met de tofste artiesten tijdens Drakenboot in Concert. Of ga samen met je team voor goud tijdens de drakenbootraces op zaterdag (voor bedrijven) of zondag (voor buurten).

Openingstijden

Vrijdag 21 juni: DrakenPop, 17:00-01:00 uur (tickets, UITVERKOCHT)

Zaterdag 22 juni: 10:00-24:00 uur (gratis toegang)

Zondag 23 juni: 10:00-21:00 uur (gratis toegang)

Er was eens...

In 2005 was de eerste editie van Drakenbootfestival. Wat begon als een evenement van één dag met één bedrijvenrace, groeide al snel uit tot hét festival van Apeldoorn. Jaarlijks openen we nu onze poorten voor zo'n 100.000 festivalbezoekers en 120 fanatieke drakenbootteams per weekend.

Laat de draak in je los!

Drakenbootfestival gaat voor drie dagen plezier. Op vrijdagavond opent het festival met een knallend concert. Ga uit je dak bij de grootste bands en artiesten op twee podia. Zaterdag en zondag staan in het teken van de spannende drakenbootraces tussen bedrijven, buurten en verenigingen. Durf jij het aan en vaar je mee? Of moedig de teams aan vanaf de kade. Het hele weekend geniet je verder van heerlijk eten bij foodtrucks, betoverende theater- en cabaretshows, de beste bands en een gezellige braderie. En voor de kleinste "draken" is het het sprookjesachtige Drakenland. Een perfecte speelplek voor kinderen, met allerlei leuke activiteiten.