Naar hoofdinhoud
Image5
  1. Home
  2. Programma
  3. Activiteiten Goed Doel

Activiteiten Goed Doel


Het goede doel dat het Drakenbootfestival dit jaar steunt is Stichting Buitenruimte Gelre IC.

Bij het Drakenbootfestival organiseren zij allemaal leuke activiteiten, waaronder een ‘Drakenbeddenrace’ waar je met je team aan mee kunt doen. Daarnaast is er een wedkantoor waar je kunt inzetten op welk team de Drakenbootrace gaat winnen. Daar kun je ook nog eens mooie prijzen mee winnen!

1. Doe mee aan de drakenbeddenrace, die gedurende het hele weekend op het Zwitsalterrein, vlak naast de finish van de drakenbootrace wordt georganiseerd door het IC-personeel van Gelre ziekenhuizen met ondersteuning van de Apeldoornse serviceclubs. Met oude ziekenhuisbedden wordt een uitdagend parcours afgelegd. Bedrijven, verenigingen en vriendenclubs kunnen met een team van 5 of 6 personen deelnemen aan de race. Je kunt je inschrijven voor de drakenbeddenrace via https://buitenruimtegelre.nl/drakenbeddenrace/.
Uiteraard zorgen we voor een passende planning wanneer jullie aan beide activiteiten meedoen.

2. Denk jij te weten wie dit jaar de drakenbootrace gaat winnen? Zo ja, sluit dan een weddenschap af in het Wedkantoor van de stichting Buitenruimte Gelre IC op het festivalterrein. Het prijzengeld bedraagt 50% van de ingelegde gelden met een maximum van EUR 449 euro per persoon. Kijk voor nadere informatie of als je nu al een weddenschap wilt afsluiten op https://buitenruimtegelre.nl/wedkantoor/.

3. Wil jij met je bedrijf, vereniging, buurt op vriendenclub een herkenbare bijdrage leveren aan de buitenruimte bij de IC van Gelre ziekenhuizen? Sponsor dan jouw ‘eigen’ stukje daktuin bij de IC van Gelre ziekenhuizen. Kijk op https://buitenruimtegelre.nl/daktuin/#sponsoring voor meer informatie en aanmelden of kom langs bij de stand van de Stichting Buitenruimte Gelre IC.

Opbrengst naar serre en daktuin bij IC Gelre Ziekenhuis
De opbrengst van deze activiteiten bij het Drakenbootfestival gaat naar Stichting Buitenruimte IC. Deze stichting realiseert in samenwerking met de Apeldoornse serviceclubs een serre en een daktuin naast de IC van Gelre ziekenhuizen. Deze buitenruimte draagt bij aan het herstel van IC-patiënten en maakt het mogelijk dat IC-patiënten en hun familie tijdens een langdurige IC-opname af en toe naar buiten kunnen om een rustmoment te kunnen beleven in moeilijke tijden. Kijk voor meer informatie over dit mooie Apeldoornse project op www.buitenruimtegelre.nl.