Naar hoofdinhoud
 1. Home
 2. Crew
 3. Crew - Vrijwilliger

Crew - Vrijwilliger

Inschrijfformulier vrijwilligers

Aanmelden

Jouw aanmeldingsformulier ontvangen we graag zo snel mogelijk, omdat de planning en organisatie ervan een complexe klus is, maar je kunt je tot uiterlijk 10 mei aanmelden als vrijwilliger, via bovenstaande formulier.

Nadat wij jouw aanmelding hebben verwerkt, ontvang je een bevestiging en zo snel mogelijk het concept-rooster. Circa twee weken voor het festival ontvang je meer informatie over het festival, de werkzaamheden en het definitieve rooster.

Wij bieden jou

 • gratis toegang tot het festival of munten (afhankelijk van je dienst)
 • drankjes tijdens je dienst
 • werk je de ochtend + middag, dan zorgen we voor een lunch
 • werk je de middag + avond, dan zorgen we voor een warme maaltijd
 • na sluitingstijd een gezellige 'afterborrel'
 • een prachtig festival t-shirt
 • een dag vol gezelligheid en een unieke ervaring
 • uitnodiging voor een gezellige vrijwilligersborrel na het festival
 • en niet te vergeten: eeuwige dankbaarheid van de organisatie!

Vergoeding vrijwilligers

 • werk je op zaterdag en/of zondag (en niet op vrijdag) in een aaneengesloten dienst van minimaal 6 uur? Dan krijg je een gratis ticket voor Drakenboot in Concert op vrijdagavond!
 • werk je op vrijdagavond (en niet op zaterdag/zondag) in een dienst van minimaal 6 uur? Dan krijg je 4 consumptiemunten die je het hele weekend kunt besteden bij het festival.
 • werk je op vrijdagavond én zaterdag en/of zondag in diensten van minimaal 6 uur? Dan krijg je 8 consumptiemunten die je het hele weekend kunt besteden bij het festival.

Functies

 • Stuurmannen/vrouwen

  Het team van stuurmannen/vrouwen kan altijd worden aangevuld! Ben je sportief en kun je een team goed instrueren en leiden? Dan zijn wij op zoek naar jou! Het is wel handig maar niet nodig om hiervoor ervaring op het water te hebben. Je krijgt een interne opleiding tot stuurman/stuurvrouw (theorie: halve dag, praktijk: 1 avond). Leeftijd: vanaf 18 jaar.

 • Team barren

  In het team barren word je tijdens het festival ingezet bij een aantal bardiensten. Horeca-ervaring is prettig (het zou fijn zijn als je weet hoe je een biertje moet tappen of zelfs een diploma Sociale Hygiëne hebt), maar is niet verplicht. Je kunt ook verantwoordelijk zijn voor het bevoorraden van de barren, en je zorgt er voor dat back-stage de opslag van alle voorraad overzichtelijk blijft, de emballage gesorteerd wordt etc.

 • Team info & ontvangst

  Bij de infobalie sta je bezoekers met vragen te woord en je ontvangt deelnemende teams en de crew, je schrijft ze in, geeft hen de nodige items mee en wijst hen waar ze naar toe moeten. Ben je servicegericht, representatief en stressbestendig? Dan is dit een leuke plek voor jou!

 • Team Enree, kaartverkoop & controle

  In deze functie ben je het 'visitekaartje' van concert op vrijdagavond. Je ontvangt de bezoekers en controleert met een scansysteem de e-tickets. Ook is er een balie waar op de dag zelf nog tickets verkocht worden. Ben je representatief en is gastvrijheid jouw op het lijf geschreven? Dan voel jij je vast als een vis in het water in deze functie, waar je veel leuke contacten hebt met de bezoekers!

 • Bekers & Milieu team

  Het Milieu Team maakt rondes over het terrein om er voor te zorgen dat het festivalterrein er de hele dag zo netjes mogelijk bij ligt en het voor de bezoekers een feest is om er te zijn. Je gaat bijvoorbeeld met het team de banken en tafels afnemen, prullenbakken legen, papier prikken etc. Een erg dankbare functie!

 • Kantinehulp

  Er is een speciale crewruimte waar alle crew graag komt voor een kop koffie, iets fris, en natuurlijk een lunch en warme maaltijd. Wij zoeken gezellige kantinehulpen die bij de op/afbouwdagen en tijdens het festival de medewerkers en leveranciers gastvrij ontvangen, zorgen voor verse koffie, drankjes, een lekkere lunch en een opgeruimde ruimte. De vrijwiligers die helpen bij de drakenboot-race kunnen de hele dag niet van hun plek, als kantinehulp zorg je ervoor dat zij drankjes en een lunch op lokatie krijgen.

 • Locatiemanager

  Je krijgt de verantwoordelijkheid over een bepaald gebied, bijvoorbeeld het Drakenland, de theater area, Plato stage etc. Je zorgt je ervoor dat de voorstellingen op tijd beginnen, je motiveert de vrijwilligers en hebt overzicht van wat er allemaal gaande is in jouw gebied. Je zorgt voor een goede publieksstroom en je let er op of alle faciliteiten in orde zijn. Je begeleidt de artiesten en leveranciers in jouw gebied en stemt met hen af. Lokatiemanagers zijn vriendelijk, gastvrij, representatief, enthousiast, zelfstandig en oplettend.

 • Op/afbouw Team

  Het Deco-team zorgt voor de gezellige aankleding van het festivalterrein. Met het Deco-team zorg je voor het inrichten van de tenten en de artiestenruimte, je hangt vlaggen en slingers met lampjes op, zet gezellige zitjes neer op het festivalterrein, zorgt dat overal de signing in het zicht hangt, fleurt hekken op met rieten matten, etc. Met het uur zie je het terrein mooier worden, een dankbare taak!

 • Parkeerbegeleider

  Als parkeerbegeleider begeleid je auto's op de parkeerplaatsen, je wijst ze de juiste plek aan om te parkeren. Aan de rand van het festivalterrein verwijs je fietsers naar de fietsenstallingen, om te voorkomen dat fietsen in het wilde weg worden gestald en zo bijvoorbeeld nooduitgangen blokkeren. Er zijn gecertificeerde verkeersregelaars die het verkeer op de weg regelen.